Om oss
Abrahamsens Auto fasadebilde

Abrahamsens Auto er et av Sørlandets eldste bilforetak. Grunnlagt i 1947 av bilmekanikeren Bjarne Abrahamsen, som startet verksted i garasjeanlegget i en boligblokk på Lund i Kristiansand. Og som rent verksted fortsatte det i 25 år, via stadig bedre lokaliteter i samme området. I 1971 skjedde imidlertid en stor forandring. Abrahamsens Auto ble bilforhandler! Da hadde for lengst Bjarnes sønner Ivar og Øyvind blitt med på laget, og Abrahamsens Auto ble en av Norges første forhandlere av Honda. En periode var vi også forhandler av amerikanske AMC, og i 1978 ble virksomheten utvidet med karosseriavdeling.

Fem år senere begynte utbyggingen av handelsområdet Sørlandsparken øst for Kristiansand. Abrahamsens Auto bygde nytt og flyttet hele virksomheten der, som en av de aller første. I dag er parken et av de desidert største handelssentrene i landet. Virksomheten vokste fort nå i årene som fulgte. Fra 7-8 ansatte til over 30 på det meste. Citroën kom i lokalene i 1983 og Suzuki forhandlet vi fra 1991 til 2007.

I 2006 ønsket Ivar og Øyvind Abrahamsen å trappe ned. Bedriften ble solgt til konsernet Automobil as, som har nesten tretti bilforhandlere spredt rundt i landet. Vårt sterke forhandlernavn ble beholdMiljøfyrtårnlogot, og også alle våre dyktige medarbeidere. Noen av oss har jobbet her i snart 30 år, og det understreker vel vår tro på våre produkter, våre kollegaer og ikke minst, våre kunder!

Abrahamsens Auto er stolt over å være Miljøfyrtårnsertifisert.

Vi har ønsket kunder velkommen i snart sytti år. Vi ønsker gamle og nye kunder velkommen i mange år til!